Как се произнася Xiomi и какво е значението?

Името на китайската компания за потребителска електроника Xiaomi се произнася приблизително като “шао-ми”.

Името може да се превежда като “малко зърно просо на технологията” или “малкото което може да се превърне в голямо”. Символизира философията на компанията, която е свързана с усърдната работа, създаването на висококачествени продукти и иновации.

Компанията Xiaomi се основава на идеята за достъпност, качество и иновация. Понякога тази концепция се обобщава като “иновация за всички”.
Xiaomi иска да направи технологията достъпна за всеки, предлагайки устройства с високи спецификации на достъпни цени. Това включва широка гама от продукти, като смартфони, лаптопи, умни телевизори, домашни устройства, и др.

Думата също отразява усилието на компанията да направи технологията достъпна за всички, независимо от социалното им положение или финансова ситуация.
“Mi”, или “технология, мисия”, отразява ангажимента на Xiaomi към иновациите. Компанията инвестира значително в научно-изследователска и развойна дейност, с цел да представя нови и иновативни продукти на потребителите си.

В крайна сметка, Xiaomi е компания, която иска да преобразува начина, по който хората използват и възприемат технологията, като предлага висококачествени, иновативни и достъпни продукти.

Google+ Comments