Apple Shop и в София

appleЗапочвам с уточнението, че има разликата между Apple Shop и Apple Store. Вторият е по-голям, по-богат откъм продукти и такива като него са открити на много и емблематични места по света, но паради една или друга причина у нас няма нито един.

Наскоро обаче на родна земя и по-конкретно в столицата ни “врати” отвори нов Apple Shop. Той се намира на територията на Техномаркет на бул. Цариградско шосе в София и функционира от преди буквално броени дни. Apple Shop е на практиката най-високото ниво, чрез което представител на Apple би могъл да предложи марката на своя пазар. В случая тази роля играят Apcom, които са официален вносител на Apple за България и Македония. Техномаркет се явяват техен партньор, на чиято търговска площ е разположен “магазинът”. Той се намира близо до входа към хипермаркета. Предлага разнообразни продукти на Apple, но не абсолютно всички. Скоро и по-вероятно след Нова година там ще бъде достъпен умния часовник Apple Watch. Продуктите могат да се купуват в брой и предполагам на изплащане по конкретни условия, но не и чрез договор с мобилен оператор.

Все още не съм имал честта да посетя Apple Shop-а в София, но се надявам това да стане съвсем скоро. Ако някой от вас има лични впечатления, нека ги сподели в коментар. Ще се радвам 🙂

Google+ Comments