Изненадаха ли ни от Apple?

Както се очакваше, Apple представи на 13 октомври четири нови члена от линията си телефони iPhone. Техният дизайн е със стоманена рамка и е подобен на iPhone 5 от 2012 г., с по-ергономични плоски страни и с нови цветове. Но успя ли компанията да надмине себе си този път и да ни изненада?

Всички нови iPhone от 2020 г. имат съвместимост с 5G мрежи – нещо, което беше прогнозирано. Те работят с операционната система iOS 14 и интегрират процесора A14 Bionic, който според Apple е с 50 процента по-бърз от другите на пазара. Всички имат и рейтинг IP68, което ги прави водоустойчиви на дълбочина до 6 метра за 30 минути.

Линията на iPhone 2020 се състои от 6,1-инчов iPhone 12, 5,4-инчов iPhone 12 Mini, 6,1-инчов iPhone Pro и 6,7-инчов iPhone Pro Max. И четирите телефона имат защитен слой от керамични нанокристали, които ги правят по-устойчиви от техните предшественици. Също така, цялата линия разполага с магнитна система MagSafe за подобряване на безжичното зареждане и позволява използването на магнитни аксесоари. Точно затова в кутията на новия телефон няма да намерите слушалки или захранващ адаптер.

Относно новостите в направата на снимки 12 Pro има нов телефото обектив с 2.5X оптично увеличение, а 12 Pro Max има 5X оптично увеличение. Всички модели от новата серия предлагат по-мощни, неподвижни видеокамери. Това поколение може да записва HDR видео с Dolby Vision. Интересното е, че системата от камери на 12 Pro добавя радар LiDAR, като този на iPad Pro 2020, за да подобри преживяванията в добавената реалност. Имат и подобрения в снимане в нощен режим, наред с други новости във фотографията и видеото.

Въпреки че Apple отново дадоха крачка напред в развитието на телефоните, за съжаление не изненадаха главоломно потребителите. Моделите от серията 12 са просто по-бърза версия на предишните. Дали си струва да ги закупите – вие преценете.

Google+ Comments