Малките компютри в джобовете ни

Ето го – бъдещето е тук. Описаните светове от научните фантасти вече наистина ни заобикалят и ние наричаме това ежедневие. Вече съвсем спокойно можем да правим видео разговори, да се свързваме с другия край на света, да научаваме информация бързо и лесно и всичко това, благодарение на малките компютри в джобовете ни, които все още нереалистично се наричат – телефони.

Възможностите на тези устройства днес могат да надминат едни от първите компютри, които са управлявани под операционна система Windows. Голяма част от хората, които се занимават с информационни технологии, често дори работят през телефоните си, като вече има редица приложения, които могат да улеснят работата на специалистите дори в движение.

Можем да снимаме, създаваме видеа, обработваме видеа, обработваме снимки, създаваме и редактираме документи, отговаряме на имейлите си и прочие и прочие, само и единствено от нашите телефони.

А тази действителност дори беше описвана като някаква невъзможна фантастична представа за бъдещето само преди около 20 години.

Колко е странно, когато човек се замисли за тези неща. Приемаме заобикалящата ни действителност като даденост, но в същото време детството ни е преминало в един съвсем различен свят, в една съвсем различна технологична реалност.

Google+ Comments