Мобилна сигурност – възможна ли е?

Сигурността и поверителността са от първостепенно значение за мобилните устройства поради факта, че съхраняват голямо количество лични и бизнес данни, както и идентификационни данни. Във връзка с това, мобилните телефони са предмет на интерес за киберпрестъпниците. Затова, не е изненадващо, че сигурността и поверителността са на първо място в списъка с мобилни тенденции.
Една от важните мерки за сигурност е многофакторното удостоверяване за достъп до мобилни устройства. Това включва комбинация от парола или ПИН код, смарт карта или биометрични данни, като пръстов отпечатък или разпознаване на лице. Използването нa система става все по-важно, за да се предпазят мобилните цифрови активи от злоупотреба от страна на злонамерени лица.
Освен това, е важно да се внимава с приложенията, които инсталираме на нашите мобилни телефони. Трябва да се зададе въпросът дали всички приложения са наистина необходими. Колкото повече приложения зареждаме, толкова по-голяма е вероятността да въведем зловреден софтуер по невнимание.
Така че, за да се предпазят далеч от хакери мобилните цифрови активи, е важно да се обърне внимание на сигурността на самите устройства, връзките, които правят, и приложенията, които се използват на тях, както и да се използват сигурни методи за достъп към тях.

Google+ Comments