Трикове за по-дълъг живот на смартфона

За да продължите да използвате своя смартфон продуктивно и надеждно през годините, е важно да му осигурите правилна грижа и поддръжка. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да удължите неговия живот. Така няма да се налага да купувате ново устройство често и ще запазите не само финансите си, но и околната среда.

Защитете го с калъф и протектор на екрана. Това ще предпази смартфона при удари, надрасквания и прах. Лесен, икономически изгоден и ефективен начин да запазите външния вид и функционалността на устройството.

Редовно почиствайте телефона си. За целта използвайте мека микрофибърна кърпа, с която да почиствате екрана и задната част на смартфона. Избягвайте използването на абразивни материали, които биха могли да надраскат повърхността.

Не зараждайте прекомерно. То може да скъси живота на батерията. По възможност използвайте оригинално зарядно устройство, което е предоставено със смартфона, и избягвайте зареждането през нощта или за продължителни периоди от време.

Актуализирайте софтуера редовно. Производителите на смартфони вадят актуализации с цел подобряване на функционалността и сигурността на устройството. Те няма да намалят капацитета на батерията или куп други небивалици, които се въртят. Правете го, има смисъл!

Дръжте смартфона на оптимална температура. Високите градуси могат да съкратят живота на батерията на смартфона. Избягвайте използването му на пряка слънчева светлина или в горещи среди. Също така, не го оставяйте в автомобил при горещо време.

Оптимизирайте паметта като редовно изтривате ненужни приложения, снимки и файлове, за да освободите пространство във вътрешната памет на смартфона. Също така, може да използвате облачни услуги или външни устройства за съхранение, които да улеснят процеса.

Бонус! Правилно съхранение при неизползване. Ако ще оставите смартфона за продължителен период от време, уверете се, че го изключвате и прибирате на сухо и прохладно място. Не го оставяйте с напълно изтощена батерия, тъй като това може да доведе до разреждането й.

Google+ Comments