Sony с концепция за телефон със стъклен панел

Стъклен панел - новата коцепция на SonyПроизводителя гигант Sony представи своята нова концепция базираща се на прозрачността. Потребителите ценящи изяществото много се впечатляват от елегантността и красотата, която придават прозрачните детайли. Компанията наред с останалите телефони, които демонстрира на изложението CES 2012 презентира концепцията си за нов смартфон носещ наименованието Xperia Glass. Прозрачния акцент ще бъде съсредоточен в долната част на корпуса на телефона.

Макар прозрачните детайли да не са съвсем нова идея и вече да съществуват няколко наподобяващи телефона, да се изпълни тази задача се оказва доста трудно. Това се дължи на факта, че трябва да се направят известни компромисни решения свързани с параметрите на самия смартфон. По отношения на Xperia Glass по първоначални данни той би трябвало да разполага с 12 мегапикселова камера, 4,3 инчов дисплей с висока резолюция и 1,5 гигахерцов двуядрен процесор.

Предвижда се рамката на апарата да бъде изработена от стъкло. Бутоните за управление да бъдат разположени върху прозрачната част на телефона, както и да работи с операционна система Android. Дали той ще се появи на пазара в продажба не се знае, но изглежда че този концептуален телефон може да стане реален.

Рисковете, които крие обаче са твърде големи за потребителя, тъй като ако досегашните апарати с корпус от метал или пластмаса оставаха здрави след изпускане, не искам и да си представям какво би станало със стъклената рамка на този смартфон.

Google+ Comments