Спасение за мъжете! Ще готвим през телефона си

Мъжете са както най-добрите готвачи на света, така и най-лошите! Сред нас има истински професионалисти, но не са малко и онези, които не знаят нито откъде се пуска фурната, нито как да си приготвят дори най-елементарни ястия като пилешка супа, пържени картофи или омлет за закуска.

48879-Connected_appliances_ElectroluxНадявам се приятно да изненадам мнозина от вас, като ви съобщя за една интересна иновация с кулинарна насоченост. Оказва се, че в бъдеще ще имаме пряк поглед върху ястието, което готвим във фурната, защото в нея ще има вградена камера, чийто образ да излиза на смартфона ни? Звучи добре, нали?

Иновационната идея е разработена и представена от Electrolux по време на технологичния форум CES в Лас Вегас в началото на този месец. Показани са фурни, които работят именно по този начин, както и приложението, което е нужно да си инсталираш, за да се свържеш с вградената камера. Така директно на дисплея си виждаш пряка картина в реално време на това, което готвиш в момента. Имаш толкова добре поглед върху него, както никога до сега! От телефона си човек ще има възможност също така мигновено да регулира градусите, на които готви, влажността във фурната и други специфики, които да спомогнат ястието да се получи максимално вкусно. Автоматично ще получавате нотификейшъни на телефона си, когато ястието е готово или ако трябва ръчно да прибавите нещо към него – с други думи, ако е нужно да се включите в готвенето, ще бъдете известени за това. В противен случай може да си почивате и да се наслаждавате на свободното време.

Доколкото разбрах приложението ще има и опция за мигновено споделяне в социалните мрежи на снимка на това, което готвите. Още преди да го извадите от фурната или да подредите масата, ще сте способни да се похвалите с кулинарното си творение.

Google+ Comments