Трикове за повече батерия

Смартфоните от ново поколение са невероятни устройства с много възможности, но най-голямата им слабост е краткотрайността на батерията. Това е особено проблематично, когато трябва да използваме телефона за по-дълго време, но нямаме достъп до зарядно устройство. Въпреки че производителите постоянно работят по въвеждане на иновации, все пак ви споделям няколко съвета за това как да удължите живота на батерията на телефона.

Намалете яркостта на екрана. Екранът е един от главните потребители на батерията. Свалянето на яркостта му може да намали консумацията на енергия и да удължи живота на батерията. Препоръчвам да въведете функцията за авто регулиране или ръчно да го намалите под средата.

Изключете ненужните функции. За мен това са Bluetooth, GPS, Wi-Fi и NFC, които могат да дърпат значително количество енергия. Ако не ги използвате, просто ги изключете. Така не само ще намалите натоварването върху батерията, но и ще подобрите бързината на устройството си.

Не използвайте анимирани тапети. Тапети с движения също изтощават батерията. Затова избере статични такива като в различни приложения може да откриете изобилие от креативни и модернистични опции.

Затваряйте ненужните приложения. Приложенията, които работят във фонов режим, също могат да консумират значително количество енергия. Така че си изградете навика често да ги почиствате – аз обикновено го правя след приключване на всяко ползване на телефона.

Не излагайте смартфона на висока температура. Високата температура може да ускори изтощаването на батерията. Избягвайте да оставяте смартфона на пряка слънчева светлина или на места, където градусите са по-високи. По моите наблюдения това важи и за ниските температури.

Изберете тъмна тема. Ако използвате смартфон с OLED дисплей, избирането на тъмна тема може да удължи живота на батерията. OLED дисплеите не изискват подсветка за черния цвят, което означава, че тъмните теми ще консумират по-малко енергия.

Използвайте оригиналното зарядно устройство. По този начин ще помогнете за оптималното зареждане на батерията на смартфона.

Google+ Comments