Умна гривна показваща съобщения

linkmeС напредването на технологиите, напредва и развитието на всевъзможните джаджи, които допълнително улесняват използването на „умните” устройства. Една от последните е гривна с LED екран, която показва входящите съобщенията на телефона, както и съобщенията в социалните мрежи. За целта гривната се свързва чрез Bluetooth с Вашия телефон, а с помощта на светодиоди се изписва съобщението като текст по самата гривна. Цвета, в който се изписват буквите може да бъде червен или син, според предпочитанията на потребителя, а размера им е достатъчно голям за да бъде улеснено четенето.

Очаква се да има две версии – едната с 125 диода, а другата с 203. Името на гривната е LinkMe, а самия замисъл за разработката й е, да се използва в ситуации в които няма възможност да се изкара телефона от джоба и съответно да се преглеждат съобщенията. Когато обаче нямаме никакво съобщение, LinkMe ще показва часът в момента и ще играе ролята на часовник. Освен това има опция да се настрои да се показват текстови съобщения от определени хора. Вградената литиево-йонна батерия може да издържи до 2 седмици работа само с едно зареждане.

Всъщност гривната все още е в процес на разработка, а за да бъде осъществено производството й, на сайта на Kickstarter се събират средства за целта. Разработчиците се надяват събраната сума да не бъде по-ниска от 100 000 долара, като всеки потребител може да си я поръча за 99 долара, с което подпомага разработването на LinkMe.

Google+ Comments