Външна батерия – новост в новостта

Външните батерии се превърнаха в неизменна част от ежедневието не само на пътуващите хора с ограничен достъп до електричество, но и на всички нас работещите. Тъй като с експлоатацията зарядът на батериите на телефоните започва постепенно да се разрежда, тяхната издръжливост намалява. Затова за да бъдем подготвени във все един момент, е добре да имаме външна батерия.

Новост освен чрез своята функция като цялото power bank се превърна и във вдъхновение за още нововъведения или по-скоро иновации в тази посока. Именно на това ще обърна внимание в днешната статия в блога.

Тъй като не всички външни батерии са еднакви и зависят от вида на устройството и функционалността на конкретно устройство, за което ще се използват, аз забелязвам две иновации. Първата е употребата на power bank не просто като отделен компонент, който трябва да се носи, а като аксесоар за самия телефон, таблет или добри лаптоп. Това е възможно чрез вграждането им в самите калъфи. Практичността се поражда и от факта, че вграждането им съответстват на определени мили ампер часове, които отговарят на тези на техниката.

Любителите на планината и екологичния начин на живот вдъхновяват и създаването на външна батерия, която се зарежда не чрез ток, а от слънцето. Необходима ѝ е пряка слънчева светлина и може да осигури няколко зареждания на мобилното устройство и диодна светлина за употреба като фенерче. Тя е сравнително лека, а капацитетът може да варира спрямо големината. Помислено е и за дните, в които отсъства силната зареждаща светлина – тогава може да се използва и опцията за заряд чрез ток.

Всяко нововъведение донася след себе си още новости, които са продиктувани от човешките потребности. Интересно ми е какво ли следва и след няколко години дали директно няма да зареждаме устройствата си от слънчевата светлина или по друг интересен начин.

Google+ Comments