Течен протектор – защита от ново поколение

Ако има нещо, което ни липсва от старите телефонни като легендарната Nokia 3310, това несъмнено е нейната издръжливост. С еволюцията на смартфоните днес имаме огромни и ефектни HD екрани. Но за съжаление, те са по-крехки и от стъклена чаша. За да ги запазим и да ги експлоатираме по-дълго, е необходима защита. На пазара има различни видове протектори, ала аз се впечатлих от течния протектор.

Трябва да отбележа, че за защитата на телефоните си мислим едва след тяхното първо падане. Отделно, че има модели, чийто дизайн е прекалено красив и поставянето на кейсове или калъфи абсолютно премахва чара им. Именно тук великите умове на техниката са създали течна протекция, която не променя размера на телефона, но пък му осигурява безопасност при удари и то поне две години.

При появата си на пазара течният протектор ни се струваше кто творение, което прилича на научна фантастика. То си е съвсем истинско и представлява течен кристал, който се полага върху екрана. След като изсъхне, телефонът придобива невероятна твърдост, удароустойчивост, издържа на тежест, вода и дори на драскотини.

Това, което трябва да знаете за новото поколение защита за телефони, е, че е създадено от компания, експериментираща в авиационната и космическата индустрия. Самото изобретение се описва като „нанопротектор“. Той се състои от наночастици от титанов диоксид в гел, който при изливане, достига до всеки ъгъл на мобилния екран. По този начин се получава тънко покритие „толкова устойчиво, колкото сапфир или рубин и действа като оптичен филтър“. Тайната се състои в нанасянето на този слой гел. След като се изчака около 10 минути, за да изсъхне, се забелязва блестящ завършек по цялата повърхност на дисплея. Така екранът ще бъде защитен за около две години от удари, драскотини, електромагнитно излъчване и други.

Хубавото е, че този защитен гел може да се прилага върху широка гама от устройства. Използва се и при смарт или нормални часовници, очила, телевизионни екрани, GPS системи, лаптопи, цифрови фотоапарати и още.

Google+ Comments