13 срещу 14

Ето, че отново е лято и след него идва един вълнуващ момент. За някои това може да е есента, но за мен е обявяването на новия модел на iPhone. Тази година ред е на 14. По-дълго следящите блога знаете за афинитета ми към ябълките, но тази година има ли с какво да ме изненадат?

Вече се появи първа информация, според която заради ограниченията по фабриките, iPhone 14 ще бъде произведен в по-малко количество. Това веднага предизвика въпроса дали ще бъде разпространен из всички страни и дали няма да се стигне до дефицит. За мен си е лек маркетингов и ПР трик, защото новият 14 няма с какво толкова да изненада притежателите на модел 13 например. Тоест нуждата и желанието от подмяна няма да са толкова големи.

Всъщност това, което се запазва, са 6,1-инчoвият фopм-фaĸтop, както и плоският дизайн отстрани. Очаква се да има разнообразие от цветове, а гърбът да е стъклен. Интересно е обаче, че FACE ID вече ще може да разпознава потребителите и с поставена маска на лицето.

Когато говорим за софтуер, ще има само едно подобрение: RАМ ще се покачи до на 6 GВ и ще е по-бърза чрез LРDDR5. Но пък Аррlе ще запазят същия чип А15 Віоnіс, който е и в модел 13. Относно камерата – ще има подобрения на широкоъгълната и на предната, която вече ще е по-професионална и подходяща за заснемане на влогове.

До тук се изчерпват и предполагаемите новости от мен. Какво обаче ще е действителност, само след няколко месеца ще разберем.

Google+ Comments