Сгъваема еволюция

Спомняте ли си за телефоните с капак? А за тези, които се плъзгаха? Сега тяхната позабравена стара технология се завръща в новите смартфони. Разбира се, в съвременен прочит. Тя бе възродена преди малко повече от 2 години от технологичния гигант Samsung. През септември ни изненадват и с ново попълнение в Galaxy серията – Z Fold 4.

Иновацията е изключително любопитна, защото телефонът сгънат е с размерите и функциите на обикновен такъв. Но разтвори ли се, има цялата палитра от възможности на един преносим компютър. Няма да влизам в подробности за процесори и други параметри, които може да ги откриете навсякъде по сайтовете. Повече ще насоча вниманието си към интересните функционалности според моите разбирания.

Galaxy Z Fold 4 разполага с писалка, която позволява боравеното на преносимото устройство като с мишка. Не че досега не е имало употреба на аксесоара и в други смартфони, но сега размерът абсолютно го изисква. Надявам се само бързината на отбелязване да е достатъчно добра и да е адекватна на тъч дисплея.

Най-много обаче ме впечатли възможността за мултитаскинг. Чрез опциите ще може при копиран на текст да не се отварят и затварят прозорци, а директно да е поставя където трябва. Същото е и за пресмятане и е особено полезно при работещите с Excel. Това го прави дори една идея по-оптимизиран от лаптопите например, но със сигурност не може да бие размерът на дисплея и яснотата на виждането.

Аз все още не съм се докосвал активно до новостите на Samsung, но съм отворен на пробвам да работя с тях.

Google+ Comments