Да подобрим паметта на телефона

В предишен материал в блога ви споменах как е добре да закупувате телефони с по-голяма памет. Но какво трябва да се направи, когато устройство все още работи отлично, но в него няма достатъчно място? Има един трик, който може да удължи още малко живота. Кой е той?

Предполагам, че на повечето от вас им се е случвало да преинсталират компютрите и лаптопите си, защото операционната им система работи прекалено бавно. Това може да се дължи на каширани файлове или натрупване на грешки. Е, същото се случва и с мобилните телефони и е необходима известна поддръжка.

Най-лесният начин, за да проверите какво се случва с паметта и дали може да направите нещо по въпроса, е като влезете в настройките с основните показатели. Там много ясно се откроява какво място в телефона ви заемат приложенията, системните файлове, снимките и други файлове. Всъщност най-голяма е мистерията за тези „други фалове“, защото именно там се насъбира ненужната информация.

В момента в моя телефон представляват около 2 GB. За щастие разполагам с доста памет и засега това не представлява проблем за мен. Но ако при вас това пространство е наистина ценно, ви съветвам да се обърнете към специалисти, които да преинсталират телефона ви. За целта ще трябва да качите цялата си ценна информация в онлайн профила – iCloud или Gmail, и да оставите устройството за 2 часа. След като го вземете просто влезте в профила, свалете основните данни като телефонни номера и подобни и добавете наново желаните приложения.

Това бързо пречистване струва скромната сума от около 15 до 30 лева и определено освобождава пространство. Ето колко лесно може да удължите живота на телефона и да му се порадвате поне още половин година.

Google+ Comments