От приложение до източване

Тази годна в блога ми се иска да започна с един полезен материал, които, надявам се, да помогне на много от вас. Темата е свързана със защитата на данните ни онлайн. А в частност – това как прочита на общите условия на някои приложения може да ни спести редица главоболия.

Тъй като вече все повече бизнеси се развиват онлайн, предполагам, че много от вас са администратори на страници в социалните мрежи. Заедно с това организирате платени кампании или пък спонсорирате отделни постове. За тази цел са ви необходими банкови данни, които се въвеждат в рекламния мениджър. А там те често мога да се превърнат в привлекателен обект за хакери.

Как може да се случи това? Вие сте в каталога от приложения и избирате някое, което ще ви е от помощ за работата. Например се нуждаете от римайнър за постове, за управление, за визия на фийда, колажи и какво ли още не. При сваляне и инсталиране на въпросното приложение веднага се съгласявате с общите условия и въвеждате данните за акаунта ви в социалните мрежи. Именно тук е разковничето.

Чрез даване на бързо съгласие без прочит, понякога се случва така, че осигурявате достъп на приложението не само до най-основната информация, но и до бизнес мениджъра си. А това от своя страна, показва и данните на картата ви. Колко лесен начин за източване. А докато се усетите какво се случва, сметката ви бързо може да се окаже пресушена.

Моят апел е винаги да четете това, което се изисква от вас и това, до което давате достъп. Тези малки подробности, които често пропускаме просто, за да пестим време, са ценни и спестяват много главоблъсканици.

Google+ Comments