И в телевизорите има бъдеще

Блогът ми включва информация предимно за новостите около мобилните телефони. Но аз съм достатъчно широкоскорен човек, за да не следвам само една посока. Днес тема на моя текст ще бъдат иновациите в телевизорите и по-специално един конкретен, който включва много новости.

Ако си мислите, че телевизорите вече са отживелица, то ще ви накарам да промените мнението си. Към днешна дата повечето телевизионни устройства позволяват свързване с интернет, сваляне на приложения и съответно достъп до много платформи. Благодарение на големия екран те могат да се използва и за извършване на работа, и за гейминг.

Последният такъв телевизор, който привлече вниманието ми, е Samsung Neo QLED 2022. Той съдържа модерните нано светодиоди, които позволяват визуализация на още повече цветове – за още по-реалистична картина. Тъй като те са с размери 40 пъти по-малки от тези на предходните модели, се създава много добро отличаване на детайлите и особено на черен фон.

Но тайната на добрата картина не се състои само в крушките, използвани за екрана. Самият телевизор има Neural Quantum Processor – изкуствен интелект, който фиксира картината спрямо 20 невронни мрежи. Благодарение на него се създава 8К резолюция, която е еднакво добра и на светло, и на тъмно. Изкуствен интелект има и в звука чрез OTS Pro, създаващо ефектна на усилване на звука спрямо действието, което се развива на екран.

Една от най-вълнуващите иновации на Neo QLED 2022 е, че разполага със свръхбърза честота на опресняване на съдържанието. Това означава, че картината е стабилизирана, дори и при най-бързото действие. А това е изключително полезно при динамичните игри, при които заради скоростта, картината се размазва и не могат да се минат нива ;).

Google+ Comments