Таблетите на 2021

Бързам да напиша този текст, защото вече се появиха официалните данни и статистики за продадените таблети за 2021 година. Лично аз не съм изненадан съвсем от резултатите, но съм по-шокиран от изместването на компании-производители от други такива. Преразпределение на силите определено има, а кои са и победителите – вижте тук.

Зная, че си обещах да намаля текстовете за Apple, но когато са лидери на пазара, няма как. Затова сигурно се досетихте, че и те са компанията, която е на челно ямсто по брой продадени таблети, а първенецът е 10.2-инчовият iPad, който излезе през 2021 на супер достъпна цена.

Но постиженията на Apple не спират дотук. Всъщност те завземат четири от петте челни места в класацията. На второ място по продажби е iPad mini, а веднага след него е iPad Pro. Петата позиция е за iPad Air, който дебютира през 2020 г.

Сигурно се чудите четвъртата позиция на кого е отредена? На другия конкурент, разбира се – Samsung с модела Galaxy Tab S8.

Но като изключим двата гиганта, кой мислите, че заема следващата позиция по производство и продажби? В момента Lenovo и Huawei са детронирани от Amazon. Представяте ли си, че именно Amazon вече имат почти 10 % от пазарния дял, като между Apple и Samsung се разпределят почти 55%?

А вие ползвате ли таблет и на коя марка и кой модел е? Ще се радвам да споделите, за да обменим опит и да проверим статистиката.

Google+ Comments