Инвестиция в лаптоп, таблет или смартфон?

Напоследък чувам от много приятели колебания относно влагането на средства в техника. Поради пандемията и ограниченията, които доведоха до намаляване на финансите, подобно начинание изисква сериозно премисляне. Точно затова днес в блога разглеждам темата за инвестирането основно в лаптоп, таблет или смартфон.

Запомнете, че винаги първо трябва да се водите от собствените си потребности. Затова не обръщайте внимание на модни тенденции и прочие за избор на конкретен вид техника. Може да се информирате само за новостите и разликите в моделите, за да изберете най-доброто според своя бюджет.

Поради тази причина няма как да дам еднозначен отговор дали да вземете лаптоп, таблет или телефон. Ако работата и задълженията ви са свързани с обработка на файлове, данни и подобни, то заложете на сериозна машина. Важно е тя да може да издържа натоварването на софтуерите, с които работите.

Ако пък трябва да сте мобилни и същевременно компактни с много опции, то изберете таблет. Въпреки че моят съвет е, че в момента на пазара има много комбинирани – лаптоп, който лесно се превръща в таблет. Така едновременно имате всички предимства на компютъра, но пък лесно и удобно може да го пренасяте и работите.

За тези, които не могат да се отделят от телефоните си, но не заради скролване в социални мрежи, то те трябва да инвестират в телефон. Тук съветвам инфлуенсъри или хора, свързани с маркетинга, които трябва да създават и визия, и съдържание, да заложат на телефон с добра камера, много място и разбира се, издръжлива батерия.

Трябва обаче да имате предвид, че цените на всички от изброените опции до момента не са никак ниски. Даже бих казал, че стойността на един смартфон се доближава до тази на добър мощен компютър. Прегледайте финансите, възможностите и предназначението – така ще направите най-добрия избор и няма да съжалявате.

Google+ Comments