Смартфони, плащания и финтех услуги

От няколко години животът ни без смартфони и наличен интернет е немислим. Свикнали сме от там не само да получаваме информация, но и да използваме какви ли не услуги. Доста често вече пазаруваме онлайн, плащаме сметките си и дори превеждаме пари. Всичко това обаче е възможно благодарение на финтех компаниите, които все повече завземат световния пазар.

Целта на финтех фирмите е да създават мобилни приложения за разплащане, платформи и всякакви други онлайн опции за извършване на разплащане или трансфер на средства. Заедно с това те се стремят към мигновена проверка на финансовото състояние, управление на средства в реално време и дори извършване на инвестиции. Подобни услуги са използвани както от бизнес, така и от частни клиенти.

Ако все още ви е трудно да си обясните цялата схема, то ще се опитам да ви разясня чрез пример. Вие имате смартфон и добра връзка с интернет. Искате да преведете пари, да дарите, да платите месечните сметки, да поверите наличността си, да създадете благотворителна кампания и още, и още. Необходимо е да имате онлайн портфейл, който да е свързан с дебитната ви карта. По този начин няма да се налага да обикаляте по банкови или други институции за извършаване не гореспоменатите действия.

До преди години може плащането с карта да ни се е струвало модерно, но вече плащането с телефон е абсолютния хит. Чрез него дори не е необходимо да носите и картата си. А всички тези възможности са разработени приложения на финансовите компании от финтех индустрията. Ето всичко колко е обвързано и как технологиите ни позволяват да пестим много време и ненужни такси.

Google+ Comments