Как да пишем за Instagram

От предходния месец съм на вълна социални мрежи. Може би защото те се превърнаха в такава значителна част в нашия живот. Заедно с това окопират и повечето от използваните функции на мобилните телефони. А още повече и че чрез тях се променя потребителското мнение и настроение и дори се появиха нови професии.

Но за да се получи този ефект на влияние, важна роля се отделя първо на снимката, която да ти привлече вниманието. После е и текстът, даващ необходимата информация любопитно. Именно това е и силата на инфлуенсърите. След анализ на техните текстове, ще ви споделя няколко интересни съвета, които може да приложите и вие при следващите си постове.

Важно е съдържанието да докосва. Затова обръщайте внимание на историите, които разказвате. Споделяйте повече спомени и моменти на преживявания. Не залагайте толкова на емоциите, защото те се приемат по-трудно и все пак са нещо прекалено лично. Във ваш плюс ще е и самата случка да е написана по забавен начин.

Винаги в постовете си изненадвайте читателя. Трябва да има някакъв неочакван момент, нещо, което преобръща картинката. Затова първоначално структурирайте съдържанието и после го разписвайте. А правилното обръщение, за да има още по-силен ефект, разбира се, е на „ти“ форма.

Не на последно място е и оформянето на самата визия на текста за социалната мрежа. Не прекалявайте с думите, защото по-малкото винаги се приема по-добре. Разделяйте на абзаци, а всяка част от тях или пък друг важен момент обозначавайте с емотикони. Колкото и да е странно, цветната им визия привлича „окото“ и привнася настроение.

А като за финал ви насърчавам да показвате естествената и човешка страна на всичко, което споделяте. Перфектният кадър или текст понякога са именно непринудените и искрени моменти, които не са подготвени за публика. Споделяйте и тях и очовечавайте всеки пост.

Google+ Comments