Как се оправя грешка

В няколко материала по-надолу ви споделих информация за излизащия на пазара на iPhone 14 и съпоставката му с предходния модел. Е, представянето му вече е факт и хиляди потребители на марката се сдобиха с новия смартфон. Но какво от това – той почти не е различен от стария. И как от Apple искат да поправят грешката?

Всъщност никой от маркетинговия, ръководния или техническия отдел на компанията няма да признае, че е рилийз-нат не чак толкова иновативен продукт. Именно защото не е първият подобен случай. Вече имат опит, а най-големият минус е, че любителите на марката забавят смяната на устройствата си с няколко години.

Към днешна дата, само месец и половина след официалното представяне на моделите iPhone 14, PLUS, PRO и PRO PRLUS, в мрежата все повече се пише за модел 15. А той трябва да бъде представен след година. Бройката на текстовете за нововъведенията, които предстоят, се увеличават, за сметка на тези о, които са уж в момента.

Тактиката е чрез новини за бъдещето да се замаже настоящето. Ето затова според мен е добре на пазара да се лансират продукти, които наистина дават нещо ново на потребителите. Ако просто се спазва традицията всяка година по същото време, то трябва екипът от специалисти да е на изключително високо ниво постоянно. Но не бива да се забравя, че понякога световните иновации изискват време и няма как постоянно да бъдем изненадани.

Google+ Comments