LG G2 – заслужено на най-високата стълбичка в класацията

g2Историята на Android смартфоните на  LG започна сравнително скоро – през 2010 г. – на практика, когато е поставено началото й и при другите компании. В сравнение с гигантите на този отрасъл (други производители, които произвеждат апарати, базирани на аналогична платформа) корейската компания не изпъква особено – потребността на масовия пазар от достъпни модели обаче диктува своите условия и за да бъдe една фирма на честотите на потребителите, трябва да бъде в съответствие с лидерите на пазара и да пуска флагман на всяка половин година. Информираните сигурно помнят първия в света двуядрен смартфон, първият модел с 3D екран, с най-ярък екран, умният телефон с най-тънък корпус – всичко това е записано в биографията на Lucky Goldstar.

Но колкото повече конкуренти пускаха модели с топ характеристики, толкова повече ползвателите забравяха за бранда на корейците, колебайки се в избора си между металическите корпуси на НТС и масираните рекламни атаки на Samsung. В началото на 2013-а ситуацията, която определиха сами за себе си в LG, спешно се нуждаеше от промяна и като следствие през есента беше анонсиран и новият им продукт, който много средства за масова информация, а и потребители вече наричат най-добрия в света в настоящия момент. Да, тази титла е много трудно да бъде заслужена, но ако трябва да бъдем реалисти, още по-трудно е тя да бъде задържана за дълго, като се има предвид срокът на живот на всеки модел – по всеобща оценка обновлението на лидерските позиции се случва на всеки шест месеца, в най-добрия случай – на година. Но нека да видим кои са онези особености,  заради които новият продукт се възприема като най-технологичното и привлекателно устройство на тази есен.

Накратко: Зашеметяващ екран, качествена камера с оптически стабилизатор, мощен и невероятно бърз процесор, изключително добри показатели за енергопотребление, както и множество допълнителни функции, които касаят софтуерното обезпечение.

Единственият минус, който даже и изключително придирчиви клиенти не биха отразили, е твърде гладката и хлъзгава повърхност на корпуса.

Така че крайната присъда е отлична оценка и заслужени лидерски лаври за новата разработка на корейците.

 

 

 

Google+ Comments