iPhone 5S

iphЗа едни нов айфон е знак за принадлежност към елита, за други – идеологически недопустима вещ. 🙂  За някои може да изглежда прекалено скъп, а други да го считат за изключително удобен, красив и качествен. Ако зададем въпроса кое е особеното в  iPhone 5S, отговорите ще са различни за всички. Затова ще се опитаме да представим една обективна и професионална картина на модела.

На първо място, каква е разликата от предшественика му – 5 ?

Първата и най-видима логично е в корпуса. Той си остава с предишните размери и тегло, но вече има три цветови решения. Сред тях впечатляват сивият и златният. Сивият, или мокър асфалт, изглежда спокойно и благородно.

Вторият е приглушено златист – което някои ще приемат като проява на лош вкус, но пък съвсем няма да са малко и тези, на които златото ще е точно по вкуса им.

А третата разцветка е повече от традиционна – бяло. Той на практика по нищо не се отличава от тази окраска на предшественика си.

Като цяло външните прилики са доста – неголямо продълговато тяло, бутони за регулиране на височината на звука и тих режим вляво, заключване – горе, и букса за сим картите – вдясно. И разбира се – знаменитото изображение на ябълка на гърба. 🙂

Камерата постарому си е осем мегапиксела, но логично и при нея има промени. Силата на светлината и сензора са увеличени. Което означава дълбочина на резкостта на снимките и подобрение на качеството при снимане в тъмно време. При това новият смартфон е снабден с двойна светкавица – първата с бял, а втората с жълт елемент, което позволява да се избегне нарушаването на баланса на бялото. Камерата работи изключително бързо и на практика снима мигновено.

В iPhone 5S е инсталирана новата iOS 7, собствениците на по-стари iOS устройства биха могли да си я изтеглят самостоятелно. Потребителите със сигурност ще забележат една преработена операционна система – както външно, така и вътрешно.

Екранът е непроменен. През 2013-а четири инча по диагонал и 1136×640 точки със сигурност няма да впечатлят никого, при положение че всичките флагмани са оборудвани с Full-HD екрани с голям диагонал и пикселна плътност. Въпреки това дисплеят постарому продължава да бъде изключително качествен, с адекватно цветопредаване, високи нива на яркост и контрастност, ефективни антирефлексни и олеофобични покрития.

Изводите. За никаква революция не може да става въпрос при новият смартфон на Apple, а за едно плавно развитие, макар че компанията многократно е заставала начело на всевъзможни революции в ИТ сектора. Но понякога, за да направиш едно устройство по-добро, е достатъчно просто да вземеш старото и да го избавиш от детските му болести. Е, това е станало в случая. 🙂

 

 

Google+ Comments