Memrise – новото ми любимо приложение

Смартфоните променят живота ни! Едва ли това е твърдение, което ще ви учуди, но се чувствам длъжен да го кажа. Затова аз, а предполагам и вие се интересуваме от разни полезни приложения, които да са ни полезни в една или друга сфера. Лично аз от време на време се заигравам в Google Play и си свалям я това, я онова. Експериментирам, както се казва, и ако нещо не ми хареса – веднага го трия.

Точно на този принцип наскоро открих едно много готино приложение за смартфон. Казва се Memrise и си го свалих, защото в последно време развивам интерес към учене на непознати езици и Store-то ми го предложи като вариант. Впечатляващо е, че мога да избирам курсове за над 200 чужди езици, които да уча! Вярно, че са за начинаещи, но пък е забавно. Когато учиш нови думи, ти показва картинка тип мем към нея, за да я запомниш по-лесно. Има писане, задачи тип тестове и едни суперскоростни, които правиш за време. Всеки ден взимаш нови думи и те ти се прибавят към общия списък, които периодично си припомняш. Честно казано, малко ми е трудно да го обясня подробно, но съм почти сигурен, че приложението ще ви допадне.

Освен чуждите езици можете да избирате и други курсове, които да минавате и да си обогатявате общата култура – на тема изкуства, наука, история и география… произволни въпроси и т.н. Разнообразието е голямо, като във всички категории общо има над 300 хил. различни курса. Да знаете, че ако случайно съм успял да събудя любопитството ви, сайта на Memrise също е на ваше разположение. Оттам може да се логнете и да се упражнявате в каквато категория си изберете. Успех!memrise_website

Google+ Comments