Мобилното устройство с най-добрата камера

Всяка година се водят ожесточени спорове кой е телефонът с най-добрата камера. Компаниите се стремят да надминат себе си и същевременно да изпреварят конкурентите си в иновациите и промяната на параметри. Тенденцията е чрез мобилните ни устройства да разполагаме с почти професионална техника за снимане, с която да успеем да запазим всеки ценен момент.

Във форумите дискусиите между потребителите са още по-разгорещени дали един, или друг модел запечатва по-добре спомените. Аз обаче не съм привърженик на споровете без резултат и ще ви представя една нова алтернатива, с която се запознах съвсем скоро от интернет.

В средата на февруари Xiaomi представи в Китай новите Mi 10 и Mi 10 Pro, два много добре оборудвани телефона, които се открояват с по-ниска цена от конкурентите си. А заедно с това се превърнаха и в смартфоните с най-добрата камера в света. Основният обектив на Mi 10 e със 108-мегапикселова резолюция, а останалите 2 камери имат 12 МР с 2х оптично приближаване и 8 МР с 10х хибридно увеличение.

Специализираната фотографска фирма DxOMark анализира новия модел на Xiaomi и го обяви за телефона с най-добрата камера за момента, побеждавайки настоящия шампион Huawei Mate 30 Pro. И двете мобилни устройства показват доста добри параметри при снимките, но китайския Mi 10 Pro води при заснемането на видео – 8К видео и 4К клипове със скорост до 60 кадъра в секунда. Именно тук побеждава досегашния първенец.

Определено Xiaomi направи първата крачка, за да навлезе по-сериозно на пазара, но се нуждае от победи и в други категории, за да се наложи дълготрайно. Все още не съм изпробвал китайския модел телефон, но от набавената ми информация и спрямо цената си, показва наистина отлично представяне. Дали това ще е началото на нова ера в мобилните устройства, или ще е поредният неуспешен опит? Предстои да разберем.

Google+ Comments