Телефоните, които очакваме през 2020

През 2019 г. иновациите в смартфоните достигнаха до ново ниво и със сигурност ще поставят още акценти и през 2020 г. Настъпиха иновации с 5G, пробива в алгоритмите, използвани за заснемане на изображения, по-добрата резолюция на дисплеите и по-голямата процесорна мощност поради увеличаването на скоростта на изчисление и наличната оперативна памет.

2019 е годината, в която видяхме навлизането на първите сгъваеми телефони. Но устройствата, които ще се появят през тази година, със сигурност ще разполагат с новости, за които не сме и предполагали.

Започвам с очаквания IPhone 12, за който е почти сигурно, че Apple ще представи през септември. Има няколко загадки при появяването на новия модел. Една от тях е дали най-накрая ще разполага с 5G свързаност и дали поне някой от следващите устройства ще има. Трябва да запазим търпение, за да разберем дали Apple ще продължи да изненадва с Bionic процесори. Очаква се новият IPhone 12 да направи скок напред със своята камера, както направи през 2019 г. с iPhone 11.

Звездният Galaxy S11 е един от най-вълнуващите телефони, който най-вероятно ще бъде представен през първите месеци на годината. Предполага се, че Samsung отново ще подобрят камерата си – ще достигне до 108-мегапиксела, и това ще е една от най-силните страни на S11. Възможно е това да е и телефонът, който най-накрая виждаме с процесор Snapdragon 865, най-модерният от Qualcomm, позволяващ 5G свързаност и запис на 8K видео.

Microsoft вече обяви пристигането на Surface Duo – Android, който има два екрана. В момента техническите подробности за този нов модел не са добре известни. Но всичко показва, че ще има много изненади. Излизането на пазара на този телефон повишава очакванията за Microsoft.

През настоящата година трябва да се появи и Huawei P40. Най-голямата загадка при този телефон ще бъде дали ще има Android на Google или не. Предполага се и че до голяма степен новият модел ще зададе курса за мобилната фотография през 2020 г.

Google+ Comments