Можем ли да живеем без мобилни телефони?

През последните няколко години мобилните телефони заеха основно място в ежедневието ни. Днес извършваме широк спектър от дейности през тях, като разговорите “по телефон” са един нищожен процент от тях.

Сега можем да се свържем свободно с Интернет през телефона си, да добием информацията, която ни е необходима и то за части от секундата. Снимаме и запазваме снимките си в облаци в пространството. Получаваме и изпращаме имейли… Непрестанно общуваме с близките и приятелите си, посредством чатове. Можем бързо да намерим патя, защото имаме достъпни навигации. Четем книги и новини. Дори работим през мобилните си телефони.

А сега си представете един месец…, не – една седмица или може би само ден, без мобилният ви телефон.

Ще можете ли да се правите сами? Ще изпитвате ли непрестанна нужда да се свържете с близките и приятелите си? Да разберете как са, какво правят? Ако ви се налага да отидете някъде… колко дълго ще проучвате пътя и маршрута си, преди да тръгнете, само за да сте сигурни, че няма да се изгубите.

Факт е, че мобилните ни телефони ни спестяват много време, усилия и в голяма степен ни улесняват живота. И наистина не разбирам защо някакви хора продължават да твърдят, че времето без тях е било много по-хубаво. Че сега сме техни роби и сме в плен на новите технологии.

Да, сигурно има някакво пристрастяване към социалните мрежи и т.н, но истината е, че нещата които ни спестяват време, ни освобождават такова, за да бъдем креативни. А когато сме креативни – има прогрес и еволюция за цялото човечество.

И това само от един мобилен телефон 😀

Google+ Comments