Най-новото невинаги е най-интересно

Може би е странно, че точно аз ще го кажа – и то точно в този блог, – но смартфоните започнаха да доскучават.

Не казвам, че се влошават като качество – все пак всяко поколение смартфон надминава предишното. Могат все повече и все по-добре, а не се вижда краят на това впечатляващо технологично развитие.

Не си спомням обаче кога последно нов телефон успя да ме изненада. Двойната, тройната и прочие камери не бяха кой-знае-колко главозамайващи като идея, въпреки страхотните им резултати. Безжичните слушалки са просто едно от многото безжични неща на пазара, въпреки че със сигурност да бъдат изобретени е включвало много предизвикателства. Мисля, че изпитах малко любителско вълнение, когато създадоха първите приложения-дистанционни, но това беше толкова отдавна, че даже не си спомням защо ми се сториха толкова впечатляващи. Сигурно съм бил преуморен.

Сега всеки нов телефон на всяка водеща марка представлява пионерно произведение на технологията, което съдържа в себе си някои от най-големите иновации на последните 50 години… и всички изглеждат и звучат еднакви. Да си избереш нов смартфон, защото сегашният ти вече е на почти година и половина и едва работи (както се очаква от съвременните мобилни телефони) се свежда до това да потърсиш най-новия представител на любимата ти марка и да купиш него.

Вероятно перспективата ми се е променила. Новите телефони основно надграждат параметри, не функции. Все пак може да си дам почивка от телефоните и известно време да обсъждам други теми.

Ще се разбере през новата година. Имате ли предложения?

Google+ Comments