Изобретиха нови SIM-карти

В стремежа си да създадат възможно най-компактните и удобни за ползване от потребителите телефони, големите производители се опитват да умаляват размера на неговите компоненти. За да има възможност да се намали неговата дебелина и големина, както и да се направи място  да се добавят нови електронни части, които евентуално ще позволяват и повече функционалност се стигна до изобретяването на новата SIM-карта. Тя е разработка на немската компания Giesecke & Devrient и се нарича nanoSIM. През 2012 година  Европейския институт по телекомуникациите официално ще утвърди новия стандарт за sim-карти.

В сравнение с досегашната карта, nanoSIM ще намали размера си с 50 процента, а дебелината си с 15%. Тя ще бъде с размери 12×9 милиметра и ще бъде почти с една трета по-малко от микроSIM картите.

Ако през следващата година си купите нова карта, но нямате и нов телефон, проблема ще бъде решен със специален адаптор, който ще позволява вашата нова nanoSIM да бъде използвана в стар телефон пригоден за нормална карта, каквато използваме в момента.

През идната година предстои да се появят и първите телефони, пригодени за новата nano-карта.

Новия тип на sim-карти предполага да доведе след себе си добавяне на  функции на телефона, които досега не сме имали или като цяло заедно с драстичното намаляване на големината на картите, да се намали и размера на самите телефони.

Google+ Comments