Qualcomm ще стане единственият партньор на Майкрософт за производството на Windows Phone

Основната причина за ниските цени на японските, корейските и китайските устройства, работещи на Android, е използването на не особено скъпи компоненти, като тези на компанията MediaTek. Затова в Китай е доволно просто да се намери телефон с четириядрен процесор, който струва около сто долара.

qualcommСлед като Microsoft стартира новия си сайт за производители, се очакваше, че компанията ще се възползва от евтините компоненти, за да създаде модели на своите апарати, работещи на Windows Phone. На практика това не се случи и носител на не особено приятната за потребителите новина беше Винет Дюрани – ръководител на подразделението на фирмата в Индия. А дали наистина е толкова неприятно това, което той каза!? Той поясни, че Windows Phone ще използва само компоненти на компанията Qualcomm.

Ние нямаме планове да използваме процесори на други производители – заяви Дюрани. – Сега фирмите, произвеждащи телефони на Уиндоус фон, са длъжни да ползват апаратно обезпечение от Qualcomm. Не мога да коментирам как ще се развие ситуацията в бъдеще – сподели той, – но в момента ние се стремим към пълно сътрудничество именно с тази фирма и нашата главна съвместна задача е пускането на пазара не само на изключително достъпни, но и отлични като качество устройства.

От същото изявление става ясно, че осемядрени устройства, работещи на тази платформа, в рамките на текущата година няма да бъдат пуснати. Qualcomm от осемядрените процесори имат в наличност само новите Snapdragon 615 и Snapdragon 810, които ще бъдат пуснати в производство чак към края на 2014-а година, а телефони с тях – чак през 2015-а.

 

Google+ Comments