Полезeн начин за използване на смартфон

Портативната електроника еволюира много бързо. Преди време едва ли някой си е представял, че в едно малко мобилно устройство ще бъдат обединени всички ключови функции на телефона, джобния персонален компютър, музикалния плеър и фотоапарата. А днес това е норма. И тези темпове на развитие на технологията няма как да не ни радват.

smartДнес умните телефони са се превърнали в неотменим атрибут в живота на много хора. Въпреки това обаче повечето от тях ги използват изключително като средство за удовлетворение на своите комуникационни потребности, да си го кажем по-просто – за общуване. Макар че всички знаем, че смартфонът е нещо много повече от устройство за връзка с функциите на мултимедиен плеър. Той може да играе ролята на учител в различни области на науката, може да бъде персонален треньор и още много неща.

И днес ще ви представя един от изключително полезните начини, по които може да използвате своя мобилен приятел – в качеството на личен треньор.

В наше време е изключително трудно да се намери човек, който е равнодушен към начина, по който изглежда. А какво е нужно, за да се поддържаме в една добра форма – разбира се, спорт. Всичко, необходимо за поддържането на мускулния тонус, може да бъде заключено в едно малко портативно устройство, каквото представлява вашият телефон. Добър пример за такъв спортен помощник е приложението “Ежедневни тренировки” от Daily Workout Apps, LLC. Тренировките включват различни упражнения за корем, ръце, крака, бедра и кардио натоварване.

Приложението включва подробни видео инструкции, отделни програми за тренирането на различните мускулни групи, регулиране на степента на сложност на упражненията, избор на продължителността на тренировката.

Още по-функционално и разнообразно по съдържание е приложението Workout Trainer от Skimble Inc. То представя няколко вида тренировки, всяко от които е снабдена с подробни обяснения и видео инструкции. Тренировъчните програми могат да включват както домашен фитнес, така и упражнения в спортни зали.

Workout Trainer включва подробно описание на всяко упражнение, аудио- и видео инструкции, възможност за създаване и редактиране на собствена програма за тренировки, както и възпроизвеждане на любима музика по време на заниманията. Като допълнение към това приложение би могло да се използва и програма за контрол на храненето. Но за това друг път.

Google+ Comments