Революцията при смартфоните с камера започна

Камерафонът Nokia Lumia 1020, представен преди около две седмици в Ню Йорк, на практика ще нанесе съкрушителен удар на представителите на този тип устройства. В него са съчетани ненадминато качество на изображението и детайли с изключително удобни възможности за записване, редактиране и споделяне на снимки.

Следвайки неотлъчно мисията си да облекчат потребителите в процеса на снимането, както и да им предложат възможно най-високото качество, от фирмата са обединили в модела 41-мегапискелов сензор от ново поколение, обектив с шест лещи от ZEISS и OIS. Камерата улавя и най-малкия детайл, а благодарение на специалната си функция овърсемплинг образите се получават по-ярки и чисти отвсякога.

С новото устройство можете да снимате всичко, което ви хрумне, без да се боите, че ще пропуснете интересни моменти. Новото приложение Nokia Pro Camera ви позволява да кадрирате снимките в последствие, за да доведете резултата до съвършенство. По подразбиране приставката действа като посредник на камерата. Което ще ви позволи да вземете управлението в свои ръце, избирайки най-необходимото от кръговата скала или получавайки достъп до настройките за професионалисти. При това, още преди да е натиснат бутонът, вие ще можете да видите как влияят на кадъра изменението на експозицията, балансът на бялото, светочувствителността и т. н. Отлично предложение за тези, които разбират от фотография или са решили да овладеят тънкостите й. Приложението на практика насърчава към експерименти, учи с всяка нова снимка и помага в това отношение много повече от което и да е вградено ръководство.

Nokia-Lumia-1020

Революционна е и новата функция Dual Capture, която позволява, когато потребителя натисне бутона за снимане с камера устройството да снима изображения в пълна резолюция, които после лесно могат да бъдат трансформирани в нови петмегапискелови картини, които стават леки и подходящи за споделяне в социалните мрежи или чрез SkyDrive на  Windows Phone 8.

Снимаш сега – редактираш после. Изрязването и премащабирането позволява да се създават различни фотографии, различни истории от една-единствена снимка. Вие можете лесно да обработите хоризонта като залез или да разбиете групова снимка на отделни портрети. Dual Capture е наистина революционна функция в Lumia 1020.

Ксеноновата светкавица също е забележителна. Снимате топка, докато лети във въздуха, или движещ се обект в тъмното. Светкавицата от ново поколение е способна да освети сцената за 1/16000 от секундата и да ви осигури условия за отлична снимка.

Искате фотоексперимент със забавяне? Напълно възможно е – просто оставяте скоростта на максималните четири секунди и така получавате дълги светлинни следи от фаровете на автомобил и нарочно размазани изображения. Стига да искате – новият апарат ви дава пълна свобода за творчество.

Разбира се, не трябва да забравяме, че освен камера, устройството е и отличен смартфон. Работещ на най-свежата и стабилна версия Windows Phone 8, с поддръжка на LTE връзка в мрежите, с 32 гигабайта памет, с глобална навигация, с отличен безплатен стрийминг на музика без реклама и абонаменти.

Е, колко още да иска човек!?

Google+ Comments