Смартфонът на Facebook

От година се говори, че социалната мрежа Facebook ще създаде свой собствен смартфон. Наскоро идеята отново се възражда и сега се говори, че съвместно с тайванския производител HTC ще изкара смартфон в рамките на година до година и половина.

Все повече се използват социалните мрежи посредством мобилни апарати и това налага и самата социална мрежа да има собствен смартфон. Една от най-важните функции, които търси потребителя е в конкретен момент да знае точното местонахождение на свой приятел, която Facebook телефона ще осигурява.

Замисленият смартфон е наименован на едноименния американски сериал за вампири Buffy, където Сара Мишел Гелар беше главната актриса, може би тя ще бъде и рекламното лице на проекта. Очаква се Facebook да бъде интегриран като приложение директно в операционната система на телефона, която ще бъде вариация на Android.

Някои от големите производители като Nokia и Motorola имат смартфони, при които Facebook притежава собствено копче върху клавиатурата на апарата, позволяващо приложението да се зареди много по-бързо. Смартфона Buffy ще бъде на едно много високо ниво на разработка, където може дори да не се включват Google приложения.

За разлика обаче от много други фирми Facebook има предимството да събира най-много информация за потребителите си, от която много добре да разработи проект отговарящ на техните изисквания. Разполага с пространство и многобройна територия, за да популяризира продукта си и да го внедри на пазара.

Google+ Comments