Спрей, който прави телефона ни водоустойчив

Невероятно откритие – спрей за телефон, който го прави непромокаем за вода са отрили американската компания HZO.
Спреят се напръсква върху цялата повърхност на апарата, необходимо е също да се опръскат всички входове на телефона, например за слушалки, зарядно устройство, кабели за сваляне на информация и други подобни, за да не може водата да проникне от там. Тайната на новото изобретение било специално водоотбъскващо вещество, което позволява на телефона да работи дори след като е изпуснат във вода. Благодарение на нанотехнологията се получава изключително тънкият слой непозволяващ на водата да повреди gsm-a.
Необикновения продукт бил демонстриран пред журналисти предварително, тъй като официалното му представяне е планирано да бъде на 10-ти януари 2012 година на ежегодното световно изложение на електроника за потребителя в Лас Вегас.
Самата демострация се изразявала в напръскване на произволен телефон с революционния продукт и след това потапянето му в чаша с вода. Докато апарата бил потопен безпроблемно приемал позвънявания, а след като бил изваден от водата продължавал да безотказно да работи.
Според статистическо проучване във Великобритания 52 процента се падат на телефоните повредени от вода. Това обаче не е само проблем на англичаните, а и на целия свят. По света всяка година около милион апарати се хвърлят на боклука, защото са намокрени и са отказал ида работят.
Изобретателите на новия продукт ще направят предложение към по-големите компании производители, които да ползват спрея още в процеса на производство на телефоните и клиента да си купува вече готов непромокаем за вода телефон.

Google+ Comments