Смартфоните на бъдещето – концепцията “Portal”

Portalflexiblescreensmartphone2490x328Концепцията “Portal” определя бъдещето на смартфоните като гъвкаво, т.е. те ще се превърнат в огъващи се устройства, които можеш да носиш на китката си. Защо пък не? Това, което създателите на идеята предлагат, е всички характеристики на смартфона плюс една – фактора комфорт.

Смарт часовниците имат голяма част от функционалностите на смартфоните и могат да се носят на китката, та защо и „умният телефон“ да не може? Недостатъците на такъв часовник са в малкия му дисплей и това, че, за да се ползват част от услугите, трябва да е свързан към смартфон. Новата концепция ще реши тези проблеми.

Този странен на вид продукт, наречен “Portal” (Портал), има за цел да съчетае напредналите технологии на смартфоните с удобството за носене. Той обединява смартфон, фитнес тракер и смарт часовник в едно, но изглежда като фаблет (смартфон + таблет).

Arubix са проектирали “Portal” с гъвкав 6-инчов сензорен дисплей, който се прикрепя към китката, 64 GB вградена памет, 2 GB RAM, 3200mAh батерия. Той също така ще е водоустойчив, нечуплив, с четири камери и ще използва адаптирана версия на Андроид.

Идеята зад “Portal” със сигурност е необичайна, но изпълнението й ще бъде сложно за сегашното ниво на технологично развитие, но за в бъдеще може би би била приложима.

Google+ Comments