Смартфон или таблет?

Android_Jelly_Bean_smartphone_and_tabletСветът може да бъде разделен на “Преди” и “След” откритието таблет. Тогава се роди и дилемата  кое от двете устройства – телефон или таблет – ще ви е по-необходимо и функционално.

Аз бих казал и че двете имат своите преимущества и че не трябва да се свързват в подобно отношение.

Таблетът е помощно мобилно средство за комуникация при пътуване, работа и развлечение или обучение. Той е много по-близък като функционалност до лаптопите тип нетбук. По тази причина се закупува за бизнес дела или училищно ползване. Последно време корпорациите правят своята комбинация – лаптоп и таблет в едно. Оставате клавиатурата и използвате десктопа като самостоятелно устройство.

Сред потребителите се появява мнението, че широкоекранните смартфони доста сполучливо играят ролята на таблети. Имат сходни характеристики и удобството да бъдат преносими.

Аз бих казал, че изборът зависи от личната преценка и желанията на крайния потребител. Запитайте се какво ще ви е полза и вземете своето решение на база: ниско тегло, дълъг живот на батерията, добра клавиатура, широк екран, бързина на процесора, ярко изображение или конструкция? Ако погледнете детайлно техническата информация ще видите, че смартфонът и таблетът са две различни устройства, които могат да се използват заедно или по отделно.  Така че защо да не се възползвате и от двете?

Google+ Comments