Тройната камера – нов повод за конкуренция сред смартфоните

Съвременното технологично трасе е толкова наситено с иновации, че е трудно да накараш продуктите ти да изпъкнат. Брандовете се борят за даже секунда внимание от страна на потребителите – и наистина в повечето случаи го получават едва за секунда. При това положение не е изненада, че всяка иновация се превръща в ожесточено състезание кой ще го направи по-добре от конкуренцията.

Един от по-скорошните примери за подобна иновация са т.нар. смартфони с „тройни камери“, които според много са способни да правят снимки на професионално ниво (или почти професионално). За абсолютно ничия изненада, новия iPhone 11 Pro беше продуктът, който превърна тази технология в тема за разговор (въпреки че за пореден път Apple Inc. просто прихващаше вече съществуващ тренд), моментално измествайки двойните камери в ерата на отживелиците. Всъщност още от 2018 г. съществуват телефони с четворни камери, въпреки че не си спомням да са предизвиквали толкова бурни реакции у масите.

Има ли смисъл от тези свръхбройни камери или брандовете просто се чудят с какво по-напред да се направят на интересни?

Зависи от гледната точка. Ако се сравнят резултатите на единична камера на смартфон, ако ще да е най-добрата, с тези на тройна или четворна камера, разликата в качеството е впечатляваща. От друга страна, каквото и да претендират корпорациите като Apple и Huawei, все още не е изобретена камера на смартфон, която наистина да може да се конкурира с професионален фотоапарат – ако имате вече такъв, по-добре да ползвате него.

Аз лично смятам да изчакам еволюцията на смартфоните да ги доведе до шест или седем камери, преди да захвърля професионалния си фотоапарат. А вие?

Google+ Comments