Сгъваемите телефони се върнаха, но не както се надявахме

Някои от нас още си спомнят първите сгъваеми мобилни телефони. Някак си нямаше нищо по-забавно от това да приключиш разговор и да щракнеш телефона със замах. Тогава стремежът на новите технологии все още беше към компактност. В днешно време се наблюдава обратното, поне по отношение на мобилните телефони. Всички искаме по-голям дисплей, а къде ще го сложим…

Е, Motorola откри решението на този проблем в миналото, а именно в сгъваемите мобилни телефони. Новият Motorola Razr 2019 се сгъва идеално точно през средата на touchscreen дисплея, без видима сгъвка в изпънато състояние. В сгънато състояние, двете половини на дисплея са доста добре защитени, което го прави до известна степен устойчив на намокряне (но не и на потапяне). За жалост, липсва приятният звук, с който се затваряше оригинала, но аз лично бих жертвал тази характеристика за по-широката функционалност. За жалост, откъм спецификации има какво да се желае. Интересна джаджда, но дали си струва да се купи е въпрос на лична преценка.

Естествено, това не е първият сгъваем смартфон – даже не е единственият за годината. Samsung, Apple, всички се опитват да усъвършенстват технологията. Засега резултатите са смесени. Кой знае – може занапред да видим и още по-добри версии на пазара.

На вас липсва ли ви да можете да си приберете телефона спокойно в кажи-речи всякакви по размери джобове?

Google+ Comments