Уникалното в смартфона Lenovo K900

18208-lenovo-k_articleКакво знаете за Lenovo? Компанията е позиционирана в Китай и вече си е спечелила място на технологичната сцена като надежден производител на компютри. На китайския пазар отскоро тя се явява топ производител на таблети и смартфони, а сега гони позиция и на световния пазар. Мнозина от вас сигурно знаят, че Lenovo е приемник на технологичния гигант IBM.

Lenovo K900 движи ерата на смартфоните в правилната посока. С ултра тънкия си стоманен корпус от 6,9мм, изчистена визия и Full HD дисплей (1920х1080рх) той хваща окото дори и на тези, които не са фенове на марката. Теглото му от 162 грама е направо рекордно за големината му (157х78мм). Lenovo K900 може да ви откаже от ползването на таблет, защото има достатъчно голям дисплей, производителност и технически характеристики, неотстъпващи на един таблет. Заради високата си резолюция смартфонът позволява дори видео-наблюдение. Всичко това не му пречи да се побере в джоба ви.

За този модел Lenovo са избрали не популярната LED подсветката по ток за управление на яркостта, а ШИМ. Така е решен проблемът с преминаването на белият цвят в жълт при управлението по ток, а ШИМ честотата не може да се забележи с просто око, защото е много висока.

Зад стилният дизайн се крият качествени компоненти, достойни за телефон от висок клас, какъвто несъмнено е и Lenovo K900. Дънната платка е дело на Matsushita, а това говори много. 13 мегапикселовата камера е поредният плюс на този смартфон. Уникалното качество на снимките, които прави, може спокойно да заменят фотоапарата ви. Снимането на full HD видео също няма да ви представлява проблем.

Още характеристики: OS– Андроид; дисплей – 5,5 инча; памет – 16 GB вградена, 2 GB RAM

Google+ Comments