Sony Xperia M2 Aqua – където смартфонът и водата се срещат без последствия

Преди време дизайнът на водоустойчивите телефони беше дотолкова утежнен, че не бяха никак приятни за окото. Но с появата на Sony Xperia M2 Aqua стана ясно, че дизайнът на смартфони, които не се плашат да се намокрят, може да  е елегантен и максимално опростен. Тази иновация не кара цената му да скочи двойно. Той определено може да се причисли към по-достъпните водоустойчиви телефони. На външен вид обаче изглежда от калибъра на по-скъпите си „братя“. Има си 4,8-инчовия дисплей и изчистения дизайн на Sony смартфоните от по-високия ценови клас.

sonyXperia-M2-Aqua-250x220Sony Xperia M2 Aqua може да се похвали и с т. нар. „Omnibalance“ дизайн, който предполага наличието на симетрия – лесен за използване телефон, който изглежда добре от всеки ъгъл. Това, на което искаме да обърнем специално внимание, е бутона за включване, разположен неочаквано по средата на дясната страна на телефона. Той е сребрист, кръгъл и лесен за достъп с палеца.

Правоъгълният дизайн и напълно плоският преден и заден панел напомнят за Xperia Z2, който е по-скоро във високия ценови клас. Задният панел е пластмасов, предния – направен от Gorilla Glass 3. Вътрешната му структура също е от пластмаса. Матовият завършек на задната част е добро решение, защото това покритие по-лесно прикрива драскотини.

M2 Aqua отговаря на IP68 стандарта, което значи, че е прахо и водоустойчив. Слотовете за microSD и microSIM отдясно, гнездото за слушалки отгоре и micro USB портът отляво са покрити с капачета. Ако само едно от тях не е затворено както трябва, може да се сбогуваме с водоустойчивата функция на телефона, но иначе, когато са на мястото си го предпазват перфектно. Като недостатък може да се посочи неудобството всеки път, когато искаш да ползваш слушалките, да махаш капачето, което след това стърчи, а и в тази му позиция не изглежда никак естетично. С телефона не може да се борави под вода, що се отнася до чувствителността на дисплея, но пък могат да се правят снимки, тъй като има бутон за камера от дясната му страна.

В обобщение – добра бюджетна версия на водоустойчив смартфон.

Още технически характеристики: тегло от 149 гр.; Android 4.4 KitKat OS; 1 GB RAM; 8 GB вграден памет; 8 МР камера.

Google+ Comments