Все повече възможности в джоба

Живеем в 21-ви век. Вече е 2019-а година и ние все повече разчитаме на устройствата в джобовете си, за да извършваме елементарни ежедневни дейности.

Нека обаче си спомним миналото, когато телефоните… какви телефони, технологиите като цяло не представляваха нещо особено. Само до преди 20 и няколко години никой не беше чувал за мобилен телефон, а сега всеки има и не може да се откъсне от него.

Как промениха живота ни мобилните телефони?

Това е особено интересен въпрос, защото ми е трудно да започна да отговарям на него. Не поради друга причина, а просто не знам откъде да започна. Но може би най-лесно ще е да го карам последователно.

На първо място мобилните телефони ни дадоха сигурност. Сигурност, че ако изпаднем в критична ситуация ще можем да се обадим за помощ, където и да се намираме. Това със сигурност беше удобство. Другото удобство беше, че можем да се свържем със всеки, който има мобилен телефон, независимо къде се намираме ние или той. Без да оставяме съобщения на телефонните секретари или нещо подобно. Също изключително удобно. С течение на времето и развитието на Интеренет, не ни беше достатъчно само да можем да се обаждаме от телефоните си. Трябваше да можем и да се свързваме с Интернет.

Днес всички имат мобилни телефони. Почти всички имат смартфони. Проверяваме информация, контактуваме с хора на другия край на света, посредством социални медии и прочие, плащаме си сметките, пазаруваме и какво ли още не. И всичко това правим през устройството в джоба си.

А въпросът ми е: Бихте ли се отказали от мобилния си телефон?

Google+ Comments