Смарт баба

Всеки от нас има родители, баби и дядовци, които винаги са казвали, че новите технологии са непонятни за тях и са им трудни за разбиране. И няма как да е по-различно, предвид че те са раснали в съвсем други времена. Но истината за тяхното затруднение не е в това, че няма да го разберат, а че не се опитват да го направят. Не полагат елементарно усилие да научат две прости неща, за да могат да боравят с новите технологии.

Аз искрено се радвам на моята баба, на която имах неблагоразумието (според някои хора) да й купя смартфон. Направих го, защото я познавам и знам, че това ще й бъде интересно и все пак в крак с времето, в което тя продължава да живее.

Естествено в началото й беше трудно. Трудно не защото е сложно, а защото е непознато. С течение на времето му свикна и започна да й става изключително интересно. Както ми казва от време на време “Това ми е играчката”. Факта, че баба ми се справя толкова добре с модерните технологии ме радва изключително много, защото това държи мозъка свеж. В крак с модерното време е и опознава светове, до които може би никога не се е докосвала по друг начин.

След време отново си говорихме за това колко добре се справя тя със своя смартфон и отговорът й направо ме втрещи – “Ами то с този телефон е много по-лесно”. Ами да! Реално наистина е много по-лесно. нямаш 3 стъпки за извършването на една команда. Имаш една проста стъпка, която е да натиснеш с пръста си съответната икона.

Толкова е просто, нали?

Google+ Comments