Ябълката стана още по-голяма

Знаете ли, че над 1 милиард души по света използват продукти на Apple? А знаете ли, че този процес се е развил само за едно десетилетие? Как е възможно ли – чрез помощта на CEO Тим Кук. По какъв начин той спомага за изстрелването на компанията и какъв е неговият принос, ще ви споделя в този материал в блога. Все пак нямаше как да пропусна 10-годишнината му и резултатите, които е постигнал.

Кук заема позицията няколко месеца след смъртта на Стив Джобс. Въпреки че компанията е в цветущ растеж, Тим успя да повиши нейния успех. Така Apple на няколко пъти достигна до 27 трилиона долара. Причината за това обаче не е само продължението и модернизирането на телефоните iPhone, които са гордостта на Джобс. Фактор е и във въвеждането на нова посока по създаване на цялостни услуги.

В момента холдингът предоставя мобилни апарати, подобрени версии на MacBook, iPad и Mac. Заедно с това започва да предлага тотално нови продукти като иновативните Apple Watch и AirPods. В момента са големи и приходите от услуките като іСlоud, Роdсаѕtѕ, Мuѕіс и дpyги. А едни от най-новите са Аррlе Аrсаdе, Аррlе ТV+ и Аррlе Fіtnеѕѕ+, които стават все по-популярни.

Вижданията на Кук спомогнаха компанията да разшири дейността си при въвеждане на paзплaщaтeлни ycлyги. Заедно с това достигна и до създаване на филми, номинирани за Ocĸap. В момента екосистемата на Apple е огромна и от нея печелят и редица бизнес разработчици чрез софтуерните платформи.

Скандали през този период не липсваха и хакването на батериите, и експлоатацията на труд в заводите в Китай предизвикаха сериозни катарзиси. Но към днешна дата Тим Кук е сред най-известни и влиятелни богати CEO в света и това доказва, че някак си е успел да премине през кризите. Дали обаче след десетилетие в Apple е време за нещо ново и вижданията на друга изгряваща звезда – предстои да разберем.

Google+ Comments