Бъди на ярка вълна!

brightwaveНаскоро компанията “Нокиа” представи своето ново творение – смартфона Nokia Asha 501. Удобен, стилен и достъпен – той е въплъщение на желанието на всички потребители, които искат да са в крак с времето. Оригиналният дизайн привлича вниманието, а съдържанието на модела спира дъха. Социални мрежи и бърз интернет, обмен на съдържание и свободно общуване – всичко това и още много ще получите от новия умен телефон на финландската фирма. Той е създаден, за да разшири границите на възприемане на ползвателите и потенциала на мобилната техника – при това на доста приемлива цена.

Безспорно първото, което хваща окото в новото устройство, е стилният му дизайн. С компактните си и елегантни линии, с практичните материали, използвани при изработката му, Nokia Asha 501 изглежда като отлят, без “шефове”. Когато обаче в пълна мяра се насладите на уникалния дизайн на новия продукт, идва най-трудното – изборът на цвят. Червен или зелен, син или лилав, жълт, бял или черен – вие решавате. Но няма да е лесно, тъй като разнообразието от искрящи разцветки наистина е впечатляващо.

На ярките фонове изключително ефектно стои лъскавата рамка на триинчовия екран с резолюция  320 х 240, който за устойчивост е покрит със закалено стъкло.

Колоритът на модела обаче не свършва дотук – цветната експлозия продължава и в момента, в който извадите от фабричната опаковка слушалките, те също са в тон с корупуса.

Новият смартфон на финландците работи на базата на новата програмна платформа. Операционната система на такъв малък апарат (тежи едва 98 г) е бърза и максимално отзивчива. Използването й е изключително просто и най-важното – удобно и приятно. В допълнение платформата се отличава и с гъвкавост – което дава възможност за това, бъдещи обновления да разширят възможностите и функционалността на устройството. От компанията обещават, че ще създават все нови и нови приложения за устройството, съвместими с бъдещите проекти на базата на Asha.

 

Google+ Comments