Двоен дисплей от HTC

htccУмните телефони получават все по-големи и големи възможности, а във връзка – това и за по-пълноценното им използване – постоянно се увеличават и размерите на екраните им. Но всичко си има предел и устройства с пет инчови дисплеи вече са не особено удобни, а пък да се говори за по-нататъшното им уголемяване, на практика няма смисъл. Но така или иначе мозъчните тръстове на компаниите се стремят да бъдат лидери в това отношение и постоянно разработват нови възможности за увеличаване на работното пространство, без това да направи механизма неудобен за ползване. Именно в тази връзка в последните месеци стана ясно, че компанията HTC е патентовала идеята си за създаване на смартфон с двоен дисплей.

Концепцията на екипа се състои в това, че новият телефон ще бъде във вид на слайдер. На допълнителния панел ние няма да виждаме привичната клавиатура, а мястото й ще бъде зает от допълнителен екран.

И едно изображение ще може да се разтегне на два екрана. Което става изключително удобно за случаите, в които ни се налага да преглеждаме по-големи офисни документи или пък да четем книга.

На втория екран ще се въведе виртуална клавиатура – заемайки изцяло площта му, тя ще бъде изключително удобна. Големите й бутони със сигурност ще засенчат конвенционалните клавиатури.

Напомням, че подобна система работи в Acer Iconia-6120 DUAL-SCREEN.

Засега нищо не са известни подробности по това, кога компанията ще премине към разработката на модела. Но имайки предвид, че идеята се е получила при Asus, изглежда съвсем резонно да бъде пробвана и при мобилните телефони.

 

Google+ Comments