Explay A240

xplayСъвременният пазар на мобилни телефони предлага огромно разнообразие от модели на различни производители. И въпреки постоянно растящата популярност на сензорните смартфони, устройствата с бутони си остават извън конкуренция.

Към преимуществата им може да причислим простата им конструкция, надеждността на връзката и продължителната им автономна работа. Те са изключително удобни за хора, които постоянно провеждат разговори или приемат повиквания, доколкото старият тип устройства позволяват далеч по-точно натискане от новите. Така че смело може да заключим, че телефоните с бутони продължават да отстояват своята ниша и да се ползват с достатъчна популярност, въпреки че не предлагат технологичните новости.

Затова днес ще направя кратък обзор на едно такова устройство от компанията Explay.

Моделът A240 е уникален на първо място със съотношението между цената си и възможностите, които предлага. Едва ли ще успеете на намерите на подобна цена телефон, който поддържа Bluetooth и камера, а също така работи едновременно с две симкарти. Съответно потребителят може да провежда разговори и да получава обаждания на два различни номера. Това е една доста приятна възможност за хора, които звънят често или пък искат да комбинират преимуществата на тарифите на различни оператори. Програмната част е така устроена, че собственикът може да зададе за всеки номер собствен профил и мелодия на звънене.

Устройството е снабдено с много добър 2.4-инчов TFT дисплей с QVGA резолюция от 240х320 пиксела. И въпреки че характеристиките му са стандартни, истината е, че такъв екран няма как да срещнете в друго бюдженто устройство – на практика по яркост на цветовете и по контраст то се намира на друго ниво и може да се сравни с екраните на далеч по-скъпи модели.

Ползвателите, които обичат да слушат музика, по достойнство ще оценят и възможностите му в тази посока. В Explay A240 има нелош музикален плеър, който разчита множество аудиоформати, а също така поддържа и карта памет microSD с памет до 32 Гб, което ще позволи съхранението на голямо количество музика. Има и  FM радио. Една от уникалните възможности на апарата, отчитайки неговата ценова категория, е поддръжката на Bluetooth, при това даже има и реализация на профила A2DP, който обезпечава възможност за свързване с безжични слушалки.

 

Google+ Comments