Кратък обзор на андроид трисимника LG Optimus L1 II Tri (E475)

lgСмартфоните с поддръжка на две симкарти днес с лопата да ги ринеш. Но, виж, моделите, в които са поставили три наведнъж са малко. Буквално може да се изброят на пръстите на едната ръка. Е, както неведнъж съм казвал, има ли ниша, винаги се намира кой да я запълни, пазарът не търпи празни пространства. Компанията LG реши да запълни тази празнина на пазара и представи новият си свръхбюджетен модел LG Optimus L1 II Tri  с маркировка E475, което май не е най-подходящото име за смартфон – не смятате ли!

Естествено трисимността се явява ключова особеност на модела. А що се отнася до останалите технически характеристики, те напълно съответстват на ценовия диапазон, в който той се вмества.

Триинчов сензорен дисплей с резолюция 240 x 320 пиксела, а цветопредаването е впечатляващо – 256 хиляди оттенъка. Процесорът е едноядрен – Qualcomm MSM7225A – с тактова честота 1 Гхц. Оперативната памет е 512 Мб, а вградената – 4 Гб. Операционната система, както стана ясно още от заглавието, е Андроид, версия 4.1.2 (Jelly Bean). Основната камера е двумегапикселова. Отделно си струва а отбележим и възможността за правене на снимки с помощта на гласовата команда Cheese.

Моделът е изпълнен в традиционна моноблок форма и има размери 102.6 x 58.9 x 13.3 мм, тежи 105 г.

Както виждате, освен трисимността, няма нищо особено в техническото оборудване на Optimus. Впрочем това напълно се оправдава и от неговата цена. В Бразилия, където устройството вече е на пазара, се предлага в три цвята – черен, бял и розов – на цена от 127 долара. Кога новината от LG ще се появи извън пределите на Бразилия, все още не е известно. Но пък е съвсем очевидно, че географията на продажбите му ще бъде доста широка – все пак е ориентиран ценово към пазарите на развиващите се страни.

Със сигурност ще се хареса на онези потребители, в чийто телефонен указател има много абонати на различни мобилни оператори. Възползването от различни тарифни планове винаги е за предпочитане.

 

Google+ Comments