Explay N1

explayПазарът на смартфони постоянно се попълва с нови марки. В основата на това съвсем логично са китайските производители. А те не се занимават с детайлите и дизайна – техният главен коз е цената. А обикновено тя е в пъти по-ниска от цените на известните производители – факт, който помага на китайските компании изключително успешно да продават продукцията си. Със сигурност малцина от вас са тези, които са запознати с продукцията на компанията Explay, затова първо ще ви запозная с историята на възникването й.
Фирмата е основана през 2005 година в Русия, а търговската марка е регистрирана през 2007 г. Главният офис на компанията е разположен в Москва. А основното направление в дейността й е продажбата е гаранционното обслужване на електронни устройства.
Под марката Explay се пускат линии от различни устройства: GPS навигатори, МР3 плеъри, електронни книги, цифрови фотоапарати, видеокамери, диктофони, стерео слушалки, флашки, портативни тонколони, таблети, мобилни телефони и друга цифрова техника. Всичките й производствени мощности са разположени в Китай.
Смартфонът Explay N1, на който днес ще направим съвсем кратък обзор, се откроява на фона на бюджетните модели от този тип преди всичко с цената си. За парите, на които се предлага той, може да се купи само прост мобилен апарат. А тук става дума за пълноценен Android смартфон с двуядрен процесор и съвсем нелоши функционални възможности.
По статистика първото нещо, на което обръщат внимание купувачите при избор на смартфон, е дизайнът. За да бъдем максимално честни, малко е това, което отличава модела от начина, по който изглеждат бюджетните устройства. Но има една приятна новост – разноцветните задни панели.
Апаратната част включва двуядрения процесор MediaTek MTK6572 с работна честота 1 ГХц. Чипът работи в комплект с графиката Mali-400. Процесорът Cortex-A7 е изпълнен по 28 нм технология. Той е изключително мощен и производителност и присъствието му в апарат от този ценови сегмент е направо смайващо. Оперативната памет е 256 Мб, така че интензивното натоварване с ресурсоемки приложения и игри не е препоръчително.
В популярния тест AnTuTu смартфонът е набрал 5055 точки, което е един съвсем нелош резултат.
Апаратът работи на операционната система Google Android, версия 4.2.2. Отсъства Google Play и Google услуги. Вместо тях се използва Yandex Store.
Автономната му работа е на ниво.
С покупката на този модел потребителят ще получи наведнъж няколко преумущества в сравнение с аналозите му от този ценови сегмент – достатъчно голям сензорен екран, двуядрен процесор, който осигурява бързо действие, качествен музикален плеър, две симкарти и избор между четири цвята на корпуса.

 

Google+ Comments