GALAXY Tab 3 7”

ssungСпор няма, че компанията Самсунг е един от лидерите в областта на производството на таблети. Първият седеминчов таблет на фирмата навремето стана изключително популярен, доколкото това беше нов сегмент в електрониката. Днес на пазара вече са достъпни трето поколение таблети Samsung, което се състои от модели с различни диагонали, към тях се отнасят устройствата от 7 до 10 инча.

В същото време те се делят на два класа – има по-скъпа линия Note и по-опростена – Tab. Всичките разновидности от Tab са лишени от изключително високия стил, който стана неотменим атрибут на високия клас устройства. Те не се представят особено силно и като характеристики, но благодарение на привлекателната си цена понякога дори са по-интересен вариант за покупка.

Но нека да върнем вниманието си върху модела, който представям днес.

Дизайнът е типичен за линията GALAXY – както и друг път е ставало дума, компанията доста отдавна си е избрала свой фирмен стил, който е лесно разпознаваем. Корпусът е изпълнен от бяла гланцова пластмаса, с плавни ъгли, остри части тук няма да намерите. Няма и свързващи части, конструкцията е монолитна. Моделът е достатъчно компактен – размерите му са 111.1 x 188 x 9.9 мм – и тежи 304 г. Да го държат само в едната си ръка, биха могли само потребители с големи ръце, за другите това няма да е лесна задача.

Що се отнася до екрана, в компанията са решили да използват същия таблет, който са ползвали при производството на второто поколение от тези устройтсва. Матрицата е PLS, резолюцията – 1024х600 пиксела и плънтост на пиксела на инч – 169 ppi.

Регулировката на яркостта на екрана е възможна както в ръчен, така и в автоматичен режим. При работа в условия на ярка осветеност картината малко избледнява, така че най-доброто решение би било да се повиши яркостта на таблета до максимално възможното ниво.

Апаратната част е по-мощна в сравнение с второто поколение от този вид техника. Монтиран е двуядрен процесор с честота 1,2 ГХц, Vivante GC1000 и 8 ГБ за съхранение на данни. Устройството с лекота се справя дори и с особено ресурсоемките 3D игри.

 

Google+ Comments